Er gaat geen dag voorbij zonder het thema klimaatverandering. Iedereen heeft het erover, maar snapt iedereen wel wat klimaatverandering is? In 'Palmen op de Noordpool' vertelt Marc ter Horst alles over klimaatverandering.

Het is een verhaal vol vulkanen, mammoeten en stoommachines. Met smeltende gletsjers, verwoestende orkanen en gniffelende inktvissen. En met dappere wetenschappers die diep in ijs boren om te laten zien dat klimaatverandering van alle tijden is, maar dat de opwarming van nu toch echt een ander verhaal is.

ntRecensie Trouw

Trouw recenseerde het boek als volgt: 'Palmen op de Noordpool' legt aan kinderen het klimaatprobleem uit. Niet met losse 'wist-je-datjes', maar doorwrocht. Ook prettig: het is niet belerend, wel grappig. Dat zijn boek vooral niet belerend bedoeld is, bedrukt de schrijver in de krant: "Ga je nou niet schuldig voelen als je een keer een lampje laat branden, een saucijzenbroodje eet of te lang onder de douche staa. Op die manier is er niets aan en ga je het ook niet volhouden."

'Palmen op de Noordpool' is een belangrijk boek het grote thema van de komende generatie, maar ook grappig boek vol verrassende informatie. Meer informatie over het boek vind je hier op de website van Marc ter Horst.