Meer dan de helft van alle autoritten in Nederland is korter dan 7,5 kilometer. Een afstand die met de fiets ook goed te overbruggen is en bovendien veel leuker en gezonder is dan reizen met de auto. Dat hebben de afgelopen acht jaar gemiddeld 50.000 kinderen laten zien, die meededen aan de actie Groene Voetstappen van het Klimaatverbond.

Doe dit jaar tussen 16 september en 5 oktober ook mee en meld u aan als school of gemeente! De Groene Voetstappen - beloond met stickers en stickervellen - worden ondersteund door leuk en leerzaam lesmateriaal en/of gastlessen. Dit gaat bijvoorbeeld over luchtkwaliteit en verkeersveiligheid. De acties sluiten bovendien aan bij de Europese mobiliteitsweek van 16 tot 22 september die het thema 'Schone lucht: jij bent aan zet!' heeft. De voetstappen worden daar aangeboden.

Vorig jaar werden de Groene Voetstappen op 26 november 2012 aangeboden aan de Nederlandse klimaatgezant samen met een tip: organiseer op iedere school een Kinderklimaattop. Scholen worden hiervoor dan ook van harte uitgenodigd en ondersteund door het Klimaatverbond. In november vindt vervolgens een landelijke Klimaattop plaats, waar iedere gemeente een afvaardiging heen mag sturen.