Afgelopen donderdag is tijdens de Internationale Climate Alliance conferentie in Den Haag officieel de Europese campagne ‘ZOOM – Kids on the Move for Climate Action’ geopend. Ook in 2013 worden Europese kinderen opgeroepen om 'in te zoomen' op het klimaat en Groene Voetstappen te verzamelen.

Vanaf deze week kunnen scholen weer aangemeld worden voor de Groene Voetstappencampagne in september en oktober 2013. Afgelopen vrijdag hebben alle gemeenten van het Klimaatverbond eenbrief ontvangen om samen met de scholen binnen hun gemeente ook in 2013 het goede voorbeeld te geven en deel te nemen aan Groene Voetstappen.

Gedurende één week in september óf oktober kunnen basisschoolleerlingen Groene Voetstappen zetten door lopend, fietsend, steppend of skeelerend naar school te komen. Deze concrete actie gaat gepaard met leerzame opdrachten over duurzame mobiliteit, beweging en het klimaat.

Dit jaar zullen er voor het eerst ook begeleidende activiteiten aangeboden worden, zoals:

  • nttFietsen voor bomen
  • nttKinderklimaattop op school
  • nttAutovrije zondag
  • nttKleren recyclen
  • nttGastles over klimaatverandering

Het definitieve overzicht van alle activiteiten staat binnenkort op de website van Groene Voetstappen. Verder kunt u hier ook het actiemateriaal voor de basisscholen in uw gemeente bestellen.

Geeft u de basisschoolleerlingen in uw gemeente de kans om stappen te zetten voor het klimaat?