Groene Voetstappen - Kinderklimaattop Bodegraven-Reeuwijk WinnaarsVerspreid over 25 gemeenten in Nederland deden 33 scholen dit jaar mee aan de Klimaatverbond Groene Voetstappen Week. Al met al verzamelden ruim 7.000 leerlingen gezamenlijk bij 35.000 Groene Voetstappen. Het aantal gezette groene voetstappen was goed voor zo'n 7.900 vermeden CO2-uitstoot. 

Met alle groene voetstappen bijna de wereld rond 

Met een gemiddelde afstand van 1 kilometer naar en van school kunnen de leerlingen daarmee bijna de hele wereld mee rond. De meeste kinderen (54%) kwamen op de fiets naar school, 42% van de kinderen kwamen lopend. Slechts een klein groepje kinderen durfden iets gewaagder van en naar school te gaan: 2% pakte de step, 1% de skates en 1% het skateboard. 

Topprestatie in coronatijd

De resultaten zijn vergelijkbaar met het jaar 2019. Toen werden er praktisch net zoveel stappen gezet als CO2-uitstoot vermeden. Toch verdienen alle leerlingen en leerkrachten dit jaar een extra pluim. Corona vraagt veel tijd, aandacht en flexibiliteit van alle betrokkenen. Daarom zijn we extra trots dat in deze tijden iedereen weer massaal en toegewijd heeft meegedaan aan deze jaarlijkse klimaatactie van Klimaatverbond Nederland.

2020 - IKC De Kinderkoepel Juf Pietje - Groene Voetstappen5 uur show

Overigens werden de goede prestaties ook opgepakt door de 5 uur show. Directeur van Klimaatverbond Nederland, Petra Lettink, mocht aan verslaggever Sil alles vertellen over de Klimaat Groene Voetstappen Week. Ook juf Rietje die al jaren met haar klas meedoet aan de Groene Voetstappen Week, vertelde uitgebreid over de acties die de kinderen hebben ondernomen. Het fragment is terug te zien via deze link.