Het aantal kinderen dat de afgelopen weken Groene Voetstappen heeft gezet, of dit de komende maanden nog zal gaan doen, bedraagt momenteel 28.000. Deze kinderen hebben op school geleerd over klimaat en duurzame mobiliteit. Op veel scholen is de wethouder langs gekomen om met de kinderen te praten en om de verzamelde Groene Voetstappen in ontvangst te nemen. Dit jaar zijn de Groene Voetstappen verspreid over drie weken in de drie regio's van Nederland. Elke regio had zijn eigen aftrapmoment.

Gouden Voetstappen
Naast de groene kunnen kinderen dit jaar ook Gouden Voetstappen verzamelen door korter te douchen, minder vlees te eten, een boom in het Kinderklimaatbos te sponsoren en zelf een lokale kinderklimaattop organiseren. Tijdens de ledendag van Klimaatverbond Nederland hebben bestuurders al een goede start gegeven aan het Kinderklimaatbos door in totaal al zestig bomen te sponsoren. Meedoen kan nog steeds via www.groenevoetstappen.nl/gouden-voetstappen/

Kinderklimaattop
Op de Dag van de Duurzaamheid (morgen, 9 oktober) organiseert de gemeente Arnhem samen met Klimaatverbond Nederland de eerste lokale kinderklimaattop van dit jaar. In totaal 56 kinderen van vier Arnhemse basisscholen presenteren tijdens de lokale Arnhemse Kinderklimaattop 2015 hun innovatieve oplossingen voor vraagstukken op het gebied van afval en energie. Een deskundige jury beoordeelt welke oplossing het meest innovatieve idee is. Daarnaast gaan de kinderen onder leiding van boswachter Jeroen Glissenaar in dialoog met de wethouder, raadsleden, bedrijven en andere besluitvormers in Arnhem. Utrecht zal snel volgen met een lokale kinderklimaattop. Op vrijdag 6 november ontvangt gemeente Dordrecht tachtig kinderen voor de landelijke Kinderklimaattop in de Duurzaamheidsfabriek. Een verslag hiervan volgt in de komende nieuwsbrief.

Generatie C
Natuur&Milieu heeft op de eerste Groene Voetstappendag het platform Generatie C gelanceerd. Generatie C is generatie climate, oftewel klimaat. Dit zijn de coole kids van nu, die ervoor gaan zorgen dat we in de toekomst ook nog cool zijn. Dat doen ze door hun handen uit de mouwen te steken door bijvoorbeeld mee te doen aan Groene Voetstappen, aan Zon Zoekt School, Scouting Zonnestrijd, de Milieubende, een fotowedstrijd of door een weerstation te plaatsen voor het KNMI. We werken samen met al deze organisaties in Generatie C om het thema klimaat dit najaar goed op de kaart te zetten bij kinderen (en volwassenen) in aanloop naar de Klimaattop in Parijs. Meer informatie is te vinden op www.generatiec.nl.