Klimaatverbond Nederland ondersteunt haar leden graag in de grote opgave van CO2-reductie. De trainers van de Klimaatacademie begeleiden u en uw collega’s in alle fases van het proces. We vernemen graag van u bij welke opgave wij uw organisatie kunnen ondersteunen.

Herkent u zich in de volgende vragen? Neem dan contact met ons op om te bespreken wat we voor u kunnen doen.

  1. Welke acties en betrokkenen kunnen we verwachten in de route naar aardgasvrij?
  2. Hoe kunnen we een regionale energiestrategie vormgeven als alle partijen zo verschillend zijn?
  3. Wie heeft in de RES de regie, het geld, de verantwoordelijkheid en wat zijn de belangen?
  4. Hoe kunnen we samen met bewoners dit proces aangaan?
  5. En hoe zit het eigenlijk met het verduurzamen van onze eigen organisatie?

Denk tegelijkertijd ook na over de kansen en risico’s van de gevolgen van klimaatverandering, zoals hitte en kwetsbare mensen, extreem weer en evenementen, etc. Margot Ribberink en Madeleen Helmer verzorgen samen met u graag een bijeenkomst over deze (klimaatadaptatie-)onderwerpen.

Madeleen Helmer is tevens beschikbaar voor een lezing ‘Voorbij het cynisme en optimisme over het oplossen van klimaatverandering’. 

Aanbod op maat

Om een aanbod op maat te maken wij gebruik van de expertises van acht trainers en speciaal hiervoor ontwikkelde workshops, spellen en trainingen. Ook brengen wij u graag in contact met andere leden (gemeenten, waterschappen en provincies) die u wellicht verder kunnen helpen in de energie-en warmtetransitie.

Huidig aanbod voor de processen rondom de energietransitie:

  1. Route naar aardgasvrij – Marjo Kroese
  2. Inventarisatie mbv enquête (op maat)
  3. Klimaat Escape Game – Nathalie van Loon en Erica Beneker
  4. BASICs Bewonersparticipatie en Samen met bewoners op klimaatavontuur – Ariane Lelieveld, Kirsten Notten en Marianne Zuur
  5. Gedrag en Duurzaamheid (Nienke Trap)

Neem gerust contact met ons op om te zien wat wij of andere leden voor u kunnen betekenen. Mail naar: klimaatacademie@klimaatverbond.nl of bel: 088-0238900.