14 februari is volgens de KNMI statistieken gemiddeld de koudste dag van het jaar. Dus een goed moment om met de voorbereidingen te beginnen voor een mogelijke hittegolf deze zomer!

Wijksafari Hittestress

LSA bewoners, Buurkracht en Klimaatverbond Nederland hebben in samenwerking met weer- en klimaatvrouw Margot Ribberink de Wijksafari Hittestress ontwikkeld.

Hiermee onderzoeken bewoners de 'hotspots' in hun wijk op het gebied van de buitenruimte, de woning en de zorg voor kwetsbare mensen en bedenken maatregelen om lokaal hittestress te beperken. Uitgebreide informatie over deze wijksafari vindt u via deze link. Liever een beknoptere versie met meer uitleg over deze wijksafari? Klik dan hier.

Deelnemen?

In het voorjaar starten we met de eerste wijksafari. Wilt u met uw buurt of gemeente ook meedoen? Neem dan contact op met Madeleen Helmer via: madeleen.helmer@klimaatverbond.nl

Wijksafari Hittestress - Klein

 

Wijksafari Hittestress - Partners Klimaatverbond NederlandJaarplan_2020_Klimaatverbond_Nederland_-_StreepFoto: Zach Rowlandson en Margot Polinder via Pexels