Het is bijna zo ver: de derde ronde van de Klimaatverbond Energy Battle is in de eindsprint. Het zijn spannende tijden, welke gemeente heeft gemiddeld de hoogste besparing bereikt? En welke team heeft de grootste besparing? Op dit moment staan Zaanstad 3, Noordoostpolder 1 en Woerden 2 bovenaan in het klassement met een besparing van respectievelijk 30%, 28% en 27%.

Die scores kunnen nog veranderen in de komende weken, waarin de deelnemers aan de derde en laatste ronde hun meterstanden invullen. Op de Greenchoice Warme Truiendag op 8 februari ontvangen de drie gemeenten met de hoogste gemiddelde besparing mooie prijzen van energiespecialist Van Beek  zoals een Energy TV display. Dit soort producten zijn instrumenten waarmee gemeenten energie kunnen besparen. Daarnaast ontvangen de 10 individuele deelnemers van het team met de hoogste besparing een prijzenpakket van Greenchoice en Eco-logisch. De prijsuitreiking vindt plaats in het duurzame gemeentehuis van de gemeente Hardenberg.

Veertien gemeenten doen mee aan deze editie van de Klimaatverbond Energy Battle: Berkelland, Barendrecht, Bloemendaal, Heemstede, Hengelo, Bergen op Zoom, Den Bosch, Hardenberg, Zaanstad, Woerden, Noordoostpolder, Veldhoven, Venray en Súdwest Fryslân. Elke gemeente heeft drie teams geformeerd die elk met 10 deelnemers keihard energie gaan besparen in hun eigen huis.

Volgend jaar ook mee doen met de Klimaatverbond Energy Battle? Neem contact op met projecteleider Nienke Trap (nienke.trap@klimaatverbond.nl).