Welke gemeente bespaart de meeste elektriciteit? Tijdens de Energy Battle gaan 270 deelnemers van 9 gemeenten met elkaar de strijd aan. Deze week is de allerlaatste week van de derde ronde van de Energy Battle.

Er is gemiddeld 13,69% elektriciteit bespaard, oftewel 1,67 KWh per dag.  Doorgerekend naar een jaar is dat 600 kwh of €130 euro per jaar per deelnemer! De beste teams, waaronder Gemeente Nijmegen, hebben besparingen van meer dan 25% weten te realiseren. Ook deze ronde zijn er weer individuele spelers met grote besparingen. Zo bleek het uitzetten van de grote energieslurpers zoals het jacuzzi en de vijverpomp de meeste energiebesparing op te leveren. De definitieve eindstand wordt over een paar weken verwacht, op de nationale energiebespaardag Warme Truiendag (10 februari) maken we de winnende gemeente bekend.

Het winnende team van de Energy Battle wordt persoonlijk uitgenodigd om de eerste prijs in ontvangst te nemen in het meest duurzame kantoorpand van Nederland in Den Bosch, het ZLTO gebouw. Na een feestelijke huldiging krijgen zij een presentatie over alle duurzame toepassingen in het gebouw en een presentatie over duurzame kantoorinrichting. Hierna volgt een rondleiding, waarbij natuurlijk extra aandacht wordt besteed aan het energieverbruik in het pand. De locatie, de rondleiding en de presentaties worden mede mogelijk gemaakt door  Rubia Natural Colours, de sponsor van de Warme Truiendag.