In Hesperange, Luxemburg is onlangs door Climate Alliance de kick-off verricht van het jaarlijkse programma Zoom Kids on the Move, de internationale versie van Groene Voetstappen. In Nederland lift onze actieweek meestal mee op de Europese Week van de Mobiliteit. Dit jaar wordt die gehouden van 16 tot en met 22 september 2019. Maar er gaan dingen veranderen.

Nieuw format

Omdat Klimaatverbond Nederland in samenwerking met nationale en internationale partners bezig is met het ontwikkelen van een meer omvangrijke en impactvolle Kinderklimaatbeweging, is besloten dat wij dit jaar Groene Voetstappen niet actief uitrollen over Nederland. Onze tijd en focus zal meer gericht zijn op de ontwikkeling van de nieuwe Kinderklimaatbeweging, een beweging voor en door kinderen, en de (nieuwe) campagnes gericht op bewustwording en gedragsverandering die daaruit zullen voortvloeien. Denk hierbij aan onder meer de (nieuwe) actieweek Groene Voetstappen en een grootschaligere versie van de Kinderklimaattop.

Ideeën en suggesties

Heb jij ideeën of suggesties die eraan kunnen bijdragen om een landelijke Kinderklimaatbeweging sterk en impactvol te maken? Dan kun je deze mailen naar communicatie@groenevoetstappen.nl. Bij voorbaat dank voor je input!

Toch meedoen?

Scholen en educatiecentra die nog steeds mee willen doen aan de Groene Voetstappen-campagne in 2019, kunnen gebruik maken van het (les)materiaal dat Klimaatverbond Nederland nog beschikbaar heeft. Materialen die – tegen een kleine vergoeding – gebruikt kunnen worden zijn onder meer het lesmateriaal voor in de klas, als ook de boekjes met groene en gouden voetstappenstickers en het digitale scorebord. De kosten voor de boekjes met stickervellen zijn € 0,25 excl. verzendkosten. Het digitale scorebord is toegankelijk voor € 0,20 per leerling. Informeer via communicatie@groenevoetstappen.nl naar de prijzen en mogelijkheden.

Over de campagne

Groene Voetstappen is een landelijke bewustwordingsactie waar ieder jaar tienduizenden kinderen aan meedoen. Gedurende één schoolweek komen de kinderen lopend, met de fiets, steppend, skatend of met het openbaar vervoer naar school en verdienen daarmee Groene Voetstapstickers. Tijdens de actieweek besteden de leerkrachten aandacht aan onderwerpen als klimaatverandering, duurzame mobiliteit, energie en een veilige leefomgeving met behulp van het aangeboden lesmateriaal. In het lesmateriaal komen ook de wereldwijde Duurzame Ontwikkelingsdoelen terug. 

nVoor vragen over Groene Voetstappen, de Kinderklimaattop of de Kinderklimaatbeweging, kun je contact opnemen met Cindy Gronouwe op: 088-0238900 of cindy.gronouwe@klimaatverbond.nl.