Dinsdag 4 en woensdag 5 juni bevond een groot deel van de Nederlandse gemeenten zich op het Malieveld in Den Haag, waar de VNG groots had uitgepakt ter gelegenheid van het 100-jarige bestaan. Naast een wervelend jubileumprogramma, inclusief het bezoek van de koningin, was er een uitgebreide informatiemarkt met stands van uiteenlopende organisaties.

Ook Het Klimaatverbond was aanwezig. Bij de stand zijn we met veel leden bijgepraat over actuele kwesties binnen het lokale klimaatbeleid en over de lopende klimaatprojecten. Onder andere over:

  • nttDe Klimaatverbond Energy Battle, de energiebesparingswedstrijd die op 10 oktober, de Dag van de Duurzaamheid weer van start gaat. U kunt nu nog aanmelden!
  • nttHet Nederlandse netwerk van het Burgemeestersconvenant. Het Klimaatverbond zorgt voor ondersteuning, kennis- en informatieuitwisseling. Al 18 gemeentes gaan verder dan de Europese 20/20/20 doelen! Kijk voor meer info op www.eumayors.eu.
  • nttVeel belangstelling voor lidmaatschap van het Klimaatverbond
  • nttDe Zonatlas, de eerste interactieve zonatlas van Nederland, een pilot van gemeente Arnhem, provincie Gelderland, Het Klimaatverbond en het Duitse bedrijf Tetraeder. Klimaatverbond rolt deze succesvolle tool verder uit in Nederland. In Arnhem kan elke inwoner in een oogopslag zien of zijn / haar woning geschikt is voor zonnepanelen en berekenen wat de terugverdientijd is.