Help de winkels in uw gemeente actief bij het nemen van maatregelen om energie te besparen en doe mee aan de winkeldeurenactie van de StoereVrouwen en het Klimaatverbond. Deze herfst (zaterdag 6 november a.s.) gaan de Kooplegers van de StoereVrouwen in tien grote en middelgrote steden klimaatvriendelijk winkelen.

StoereVrouwen is het landelijke koopleger van jonge vrouwen die wereldverbeterend winkelen. Winkeliers die ervoor zorgen dat de warmte binnen blijft en geen energie verspillen worden in het zonnetje gezet. Steeds meer consumenten worden zich bewust van het wereldverbeterend vermogen van hun portemonnee en willen klimaatvriendelijk consumeren. In deze campagne wordt vooral de consument middels sociale media aangemoedigd zijn stem te laten horen. De StoereVrouwen en Het Klimaatverbond geven met deze actie een vervolg aan het succesvolle optreden van de StoereVrouwen kooplegers in februari van dit jaar, die in samenwerking met de Milieufederaties in Arnhem en Utrecht werd georganiseerd ter gelegenheid van de Warme Truiendag 2010.

Bij veel winkeliers staan de winkeldeuren in het stookseizoen wijd open en wordt de warme lucht zo de hemel in geblazen. Het Klimaatverbond roept winkeliers en gemeenten op om hier samen over in debat te gaan en een energiebesparingsprogramma onder winkeliers te ondersteunen. In de meeste gevallen is er met gemak 30 tot 40% op de energierekening te besparen door het nemen van eenvoudige maatregelen en aanpassingen zoals het simpelweg dicht doen van de deur of het plaatsen van schuifdeuren. Uit een pilot bij een DA drogist in Amsterdam bleek dat het plaatsen van schuifdeuren geen invloed had op de klantenaantallen. Daarom is het niet meer van deze tijd om dit besparingspotentieel te laten liggen. De StoereVrouwen laten op positieve en ludieke manier zien dat elke aankoop een keuze is waarmee je de wereld een stukje mooier kan maken.

Wilt u als gemeente aansluiten bij deze actie klimaatvriendelijk winkelen? Laat het ons snel weten via info@klimaatverbond.nl.