Klimaatverbond Nederland biedt u na de gemeenteraadsverkiezingen “Klimaatwarming-ups”. De Klimaatwarmings-ups die worden georganiseerd, zijn eendaagse cursussen over twee actuele thema'. De twee thema's zijn aardgasvrije wijken en klimaatadaptatie (hittestress en wateroverlast). De cursussen worden in verschillende regio's door heel Nederland aangeboden.

De twee thema's zijn verdeeld in 2 workshops:

Deze thema's leiden in toenemende mate tot steeds meer vragen van bezorgde burgers en vragen om een gedegen visie en antwoord van de lokale politiek. Wat  moet u weten over deze onderwerpen en wat kunt u als raadslid doen om impact te hebben op deze gebieden?

ntWat zijn Klimaatwarming-ups?

De “Klimaatwarming-ups” bieden praktische kennis en rijkelijke input voor de te maken afwegingen en het te voeren debat over een effectief lokaal klimaatbeleid.De Klimaatwarming-ups zijn zowel bedoeld voor lokale politici als ook voor ambtenaren waarvoor deze thema’s betrekkelijk nieuw zijn en in de komende coalitieperiode hoog op de agenda zullen staan.                                       

ntWie komen er?

De regionale cursusdagen zijn bedoeld voor raadsleden, wethouders en gemeenteambtenaren.  Op de cursus zult u veel collega's treffen uit uw regio.

ntKosten, wanneer en waar?

Deelname kost € 100,- voor de hele dag en € 60,- voor een dagdeel, inclusief lunch etc. Deelnemers uit gemeenten die lid zijn van het Klimaatverbond betalen resp. € 75,- en € 40,-. De genoemde prijzen zijn excl. 21% btw. Bekijk hier of uw gemeente lid is.

ntLocatie

Op dit moment staan de volgende Klimaatwarming-ups gepland:

  • ntt21 september in Deventer
  • ntt5 oktober in Zaanstad

Inschrijven voor deelname op één van deze locaties kan hier.

Om zoveel mogelijk raadsleden, wethouders en gemeenteambtenaren de gelegenheid te geven om deze cursus bij te wonen, zullen we op meerdere locaties verspreid over het hele land onze klimaatwarming-ups organiseren. We zijn nog in gesprek met de locaties Assen/Groningen, Delft en Eindhoven. Hierover hopen we u binnenkort meer te kunnen vertellen. Houd onze website in de gaten voor updates over exacte data en locaties.

ntMeer informatie en aanmelden

Voor vragen kunt u terecht bij Marjo Kroese via  Klimaatverbond, 088 023 8900 / info@klimaatverbond.nl. Aanmelden voor de Klimaatwarming-ups in Deventer en Zaanstad kan via deze link.

ntEen Klimaatwarming-up in uw gemeente?

Indien de onderhandelingen in uw gemeente afgerond zijn, het college staat en een klimaatkoers inzichtelijk is, kunt u als gemeente natuurlijk al meteen werk maken van klimaat. Om gebruik te maken van de eendaagse cursus 'Klimaatwarming-ups' hoeft u niet te wachten tot het najaar. Bel 088 023 8900 of mail info@klimaatverbond.nl en vraag naar een eigen "Klimaatwarming-up" in uw gemeente.