Op de dag van de duurzaamheid starten 18 gemeenten de Klimaatverbond Energybattle. Per gemeente gaan 3 teams thuis energie besparen of hun leven ervan afhangt. Is energiebesparen met een wedstrijd in uw gemeente ook hard nodig? Aanmelden kan nog tot 31 augustus.

De Energy Battle start op 10 oktober. De meeste deelnemende gemeenten hebben al bedacht met welke teams zij meedoen-raadsleden, ambtenaren, bewoners, ondernemers of scholen. Je kan nog toevoegen dat er ook gemeenten bij zijn die dit jaar met maar liefst drie scholen meedoen. Daarbij gaan er 9 gezinnen thuis energie besparen, en de school is de tiende deelnemer in het team. Ook in het schoolgebouw wordt dus bespaard en de leerlingen uit de groepen 7 en 8 gaan daarbij helpen.

De volgende gemeenten hebben aangegeven dat zij meedoen: Haarlem, Den Haag, Delft, Leiden, Velsen, Heemskerk, Beverwijk, Noordwijkerhout, Venray, Best, Noordwijk, Teylingen, Oostzaan, Wormerland, Landsmeer, Buren, Katwijk en Krimpen aan den IJssel. In totaal 18 gemeenten en de verwachting is dat er nog enkele bijkomen.

Voor de gemeenten die nog graag mee willen doen, of de deelnameovereenkomst voor de Energy Battle nog niet hebben ingevuld: De overeenkomst vind je in de bijlage. Tussen 20 juli en 25 augustus zijn wij op vakantie, maar het kantoor van Wattcher is telefonisch bereikbaar tijdens kantooruren op 020-3868702 of via de mail info@wattcher.nl.

Deelnemers ontvangen half september een pakket met deelnemersbrieven, eventueel Wattchers, en educatiemateriaal voor de scholen. Maar de materialen voor het werven van deelnemers zijn al beschikbaar via de wedstrijdwebsite, zie ook https://www.klimaatverbondenergybattle.nl/nl/footer/infovoorgemeenten/downloads/  Hier staan ook deelnameovereenkomsten die je kunt laten invullen door deelnemers aan de Battle. (Let op, voor de scholen is er een aparte overeenkomst.) Ook staan hier logo’s van de Energy Battle, flyers en posters die je zelf kunt aanpassen. Erg handig om in te zetten bij het werven van deelnemers.

Heb je nog vragen? We horen graag van u. Voor nu een fijne zomer toegewenst!

Hartelijke groeten,

Het Energy Battle team

Nienke Trap en Cindy Gronouwe - Klimaatverbond Nederland
Arno van Wayenburg en Joke Mintjens - Wattcher