De Noordpool smelt, de zeespiegel stijgt en de oogsten mislukken. Als er niets verandert, zal klimaatverandering een steeds grotere rol gaan spelen in ons dagelijks leven. Gevaarlijke opwarming van de aarde kan nog worden voorkomen, maar het is de hoogste tijd om in actie te komen. Luid daarom nu de noodklok. Letterlijk! Ook in úw gemeente.

ntNoodklok

Door heel Nederland luidt op zaterdagmiddag 1 december om 2 voor 12 de noodklok voor het klimaat. Samen met tientallen kerken, gemeenten en andere instellingen vraagt Greenpeace hiermee aandacht voor de internationale klimaatconferentie in Polen die begin december plaatsvindt. Een belangrijk moment om te markeren en om aandacht voor te vragen. Dit is het moment voor Nederland om het tij te keren en vaart te maken met de omslag naar een duurzame samenleving. Doet u mee? Als klimaatverbond steunen wij dit initiatief en nodigen wij u van harte uit om de noodklok te luiden.

ntHoe doet u mee?

Als uw gemeente- of provinciehuis een klok heeft dan kunt u die om 2 voor 12 twee minuten luiden. Daarnaast kunt u ook meedoen via een groepsfoto-activiteit en door aandacht te schenken aan (eventuele) deelnemers binnen uw gemeente. Dus ook als u geen klok of carillon heeft, kunt u via een creatieve manier - bijvoorbeeld via socia media - ruchtbaarheid geven en een signaal afgeven. Doe het, al bijna 200 organisaties hebben zich aangemeld om op 1 december de noodklok voor het klimaat te luiden.

Kent y nog een kerk, moskee, gemeentehuis of andere klokkenluidende instelling die mee wil doen? Deel dan dit idee met ze. Dank u wel voor uw hulp!

ntMeer informatie

Meer informatie over deze uitnodiging vindt u hier op de website van Greenpeace Nederland of neem direct contact op met Pelle Berting via pelle.berting@greenpeace.org.