Meer dan 67.000 deelnemers hebben zich reeds aangemeld voor de Greenchoice Warme Truiendag 2014 van het Klimaatverbond, waaronder de gemeenten Zwijndrecht, Haarlem en Pijnacker-Nootdorp. Doet ook uw gemeente op 7 februari 2014 mee aan deze nationale actie die heel Nederland activeert om massaal en structureel energie te besparen? De groenste energie is immers de energie die je niet gebruikt!

Het idee van de Greenchoice Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot. Daarnaast kunt u de actie aankleden met leuke en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bij zoveel mogelijk collega's en burgers onder de aandacht te brengen. De warme trui staat symbool voor alle simpele dingen die mensen zelf kunnen doen voor een schonere wereld. De campagne, die 10 oktober van start gaat, werkt toe naar vrijdag 7 februari 2014: de Greenchoice Warme Truiendag.

Het Klimaatverbond nam in 2007 het initiatief tot Warme Truiendag, omdat energiebesparing de beste manier is om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Het doel van de campagne is op een aansprekende manier aanzetten tot actie voor een schonere wereld waarin mensen bewust zijn van hun energieverbruik en hun verspilling verminderen. Dat is goed voor milieu én portemonnee. Tijdens de Warme Truiendag, die sinds 2012 de Greenchoice Warme Truiendag heet, laat Nederland massaal aan elkaar zien dat ook kleine stapjes er toe doen om structureel energie te besparen en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Meld uw gemeente gemakkelijk en snel aan op www.warmetruiendag.nl.