Acht kinderen hebben zaterdag 28 november op station Rotterdam CS in een feestelijke aanbieding hun klimaatboodschap aan staatssecretaris Dijksma meegegeven naar de Klimaattop in Parijs. Daarbij is ook het aantal verzamelde Groene Voetstappen bekend gemaakt: kinderen in heel Nederland hebben in een week 193.688 Groene Voetstappen gezet. Dat betekent dat de kinderen met elkaar ongeveer vijf rondjes om de aarde hebben gereisd zonder CO2 uit te stoten!

Groene Voetstappen
De kinderen op het station vertegenwoordigden onder andere de 28.233 basisschoolleerlingen die in september Groene Voetstappen verzamelden. Zij deden dit door een week lang zoveel mogelijk lopend en fietsend naar school te gaan. Voor elke heen- of terugreis die lopend of fietsend werd afgelegd, kregen ze in de klas een Groene Voetstap. Het doel van deze week was meer veiligheid rond de school, een gezondere levensstijl en vooral een bijdrage aan een beter klimaat door minder CO2-uitstoot.

Boodschappen naar Parijs
Ook kinderen van Scouting en de Milieubende waren bij de overhandiging aanwezig. Alle boodschappen, oplossingen en wensen van de kinderen zijn aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Infrastructuur en Milieu. Zij gaf aan de ideeën “goed en inspirerend” te vinden en ze heel graag mee te nemen in de trein naar de Klimaattop. Het gaat om een energie-opwekkend schoolplein, een ontwerp voor een duurzaam toiletgebouw voor een scoutingterrein en een milieuspel. Naast het gesprek met de staatssecretaris hebben de kinderen ook speeddates gehad met Roger van Boxtel (NS), Tjerk Wagenaar (Natuur&Milieu) en Stientje van Veldhoven (D66 tweede kamer).

Generatie C
Deze kinderen zijn Generatie C, oftewel Generatie Climate. De coole kids van nu, die ervoor gaan zorgen dat we in de toekomst ook nog cool zijn! Dit is een platform dat in het leven is geroepen door Natuur & Milieu in samenwerking met Klimaatverbond Nederland, Milieubende/Groene Top Trein en het KNMI. Al hun activiteiten zijn te vinden op het digitale platform www.generatiec.nl.