Een nieuw jaar, een nieuw lid. We heten gemeente Brummen van harte welkom als nieuw lid van Klimaatverbond Nederland. Met het lidmaatschap onderstreept de gemeente Brummen het belang van kennisdeling en ‘samen optrekken’ om de energietransitie te versnellen.

In 2030 wil de Gelderse gemeente een ‘energieneutrale’ gemeente zijn. Hoe ze dat willen bereiken, hebben ze vastgelegd in de ‘Toekomstvisie 2030 Innoveren met oude waarden’. Deze toekomstvisie is samen met de inwoners gemaakt. De ambities op kortere termijn staan beschreven in het Koersdocument Duurzame Energie 2015-2018. De gemeente is momenteel bezig met een update van dit document. 

Op de website van gemeente Brummen vind je een uitgebreid overzicht hoe de gemeente haar klimaatambities wilt behalen. Klik op deze link voor een uitgebreid overzicht. 

De gemeente Brummen bestaat uit een aantal dorpen, te weten Brummen, Eerbeek, Empe, Hall, Leuvenheim en Tonden en buurtschappen Rhienderense Broek, Cortenoever, Oeken, Voorstonden, Coldenhove, en Rhienderen. De gemeente vormt samen met Apeldoorn, Deventer, Epe, Lochem, Voorst en Zutphen de zogenoemde Stedendriehoek-gemeenten en valt als RES onder de naam Regio Stedendriehoek, voorheen CleanTech Regio.

Het gemeentehuis staat in Brummen.

Gemeente Brummen - Klimaatverbond Nederland