Na weken van keihard besparen is het zover; het tweede team van de gemeente Nijmegen mag zich winnaar van de Energy Battle noemen! Van harte gefeliciteerd! Het team dat bestond uit tien deelnemers, heeft een gemiddelde besparing van 28,09% weten te behalen. Dit is uitzonderlijk veel, aangezien een besparing van 10% gemiddeld is.

Sommige deelnemers, zoals Rob van Wuijtswinkel, directeur Grondgebied van gemeente Nijmegen, heeft zelf een persoonlijke besparing van ruim 50 procent gerealiseerd. Voordat hij deelnam aan de Energy Battle heeft hij nooit erg op zijn verbruik gelet, en was eigenlijk zelfs een grootverbruiker. Rob: "En wat was het leuk om mee te doen! Zo'n metertje in je huiskamer die precies laat zien wat het verbruik wordt als een koelkast aanslaat, als je de waterkoker gebruikt, de stofzuiger of het koffiezetapparaat. De inzichten zijn prachtig: 5 keer 40 watt lampen in een armatuur kun je vervangen door 5 ledlampen en in plaats van 200 watt per uur verbruik je nog maar 10 watt, bijvoorbeeld. En dit alles is niet zonder resultaat gebleven!"

Alle winnaars en coördinatoren zijn uitgenodigd aanwezig te zijn op de prijsuitreiking in het meest duurzame kantoorpand van Nederland op Warme Truiendag, vrijdag 10 februari. Na een feestelijke huldiging met taart en fotomoment krijgen zij een presentatie over alle duurzame toepassingen in het gebouw en een presentatie over duurzame kantoorinrichting. Hierna volgt een rondleiding, waarbij natuurlijk extra aandacht wordt besteed aan het energieverbruik in het pand. De locatie, de rondleiding en de presentaties worden mede mogelijk gemaakt door Rubia Natural Colours, de sponsor van de Warme Truiendag.

Door de positieve ervaringen van deze editie van de Klimaatverbond Energy Battle is Het Klimaatverbond van plan volgend jaar weer een Energy Battle te organiseren. Als uw gemeente ook wil deelnemen, neem dan contact op met Nienke Trap, nienke.trap@klimaatverbond.nl.