Vind u het ook belangrijk dat de kinderen uit uw gemeente milieubewuste wereldburgers worden en onderwijs krijgen over klimaatverandering? U kunt dat mogelijk maken door actief mee te doen aan de jaarlijkse actie Groene Voetstappen. Download hier de voorbeeldbrief om de scholen in uw gemeente uit te nodigen.

Groene Voetstappen is een jaarlijkse landelijke activiteit waarbij kinderen een week lang stickers verdienen door fietsend of lopend naar school te komen. Gedurende de week wordt dagelijks aandacht besteed aan onderwerpen als duurzame mobiliteit, energie en gezonde lucht.
In de bijlage vindt u een voorbeeldbrief om te versturen naar de scholen binnen uw gemeente om hen uit te nodigen mee te doen. Wanneer er budget is kunt u aanbieden om de materialen voor de scholen te bekostigen (40 cent per leerling excl. verzendkosten).

Heemraad Hennie Roorda: "Groene voetstappen is echt een geweldig initiatief, waarvoor ik, als waterschapsbestuurder, maar ook als moeder van 4 kinderen, graag iedereen enthousiast wil maken; samen met onze toekomstige generatie werken aan een duurzame en gezonde wereld, wat wil je nog meer! Vorig jaar deden we voor het eerst mee, en ik moet bekennen dat we als school, maar ook als gezin de smaak flink te pakken hebben en dit jaar nog fanatieker ons best gaan doen! Bekijk het ons filmpje op YouTube. Doet u met ons mee?"

Aan het einde van de week worden de verzamelde Groene Voetstappen aangeboden aan de wethouder, of kunt u als gemeente zelf of samen met buurgemeenten een lokale Kinderklimaattop organiseren. Klimaatverbond Nederland kan hierbij ondersteuning bieden. Voor u als bestuurder is dit een unieke gelegenheid om persaandacht te genereren en aandacht te vragen voor het gemeentelijk klimaat / duurzaamheids / mobiliteitsbeleid.

Bent u geïnteresseerd in het verdere verloop van de actie? Schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.groenevoetstappen.nl. Wij zien uw aanmelding graag tegemoet.

Bijlage: Voorbeeldbrief t.a.v. basisscholen