Dit jaar doen meer dan 31.000 kinderen mee met de Groene Voetstappenactie. De eerste week van de Groene voetstappenweek is op maandag 19 september afgetrapt op de mooi versierde school de ds. J. Polyanderschool te Dordrecht. Wethouder Rik van der Linden was hierbij aanwezig. Door twee kinderen werden zijn voeten gekrijt op het schoolplein en in de klas werd er met de wethouder gesproken over het doel van de actie en de eerste stickers geplakt. De organisatie wenst alle 31.243 deelnemers veel plezier en succes! Zet 'm op de komende weken!

Neem je de fiets of ga je lopen naar school? Of toch met papa of mama in de auto? Dankzij Groene Voetstappen worden kinderen bewust dat die keuze gevolgen heeft voor de aarde, hun eigen gezondheid en de verkeersveiligheid. Wethouder Rik van der Linden: "Fietsen, skaten of lopen in plaats van de auto scheelt niet alleen veel uitstoot van broeikasgassen, maar ook veel autoverkeer rond school. En dat is goed voor de verkeersveiligheid. Bovendien is het veel gezonder. In Dordrecht doen liefst 9 scholen mee aan Groene Voetstappen. Een direct effect van de geweldige Kinderklimaattop die vorig jaar in Dordrecht plaatsvond”.

Digitaal scorebord
Nieuw dit jaar is dat de scholen de gespaarde Groene Voetstappen ook digitaal bij kunnen houden op een digitaal scorebord, zodat de deelnemende kinderen de resultaten onderling en per klas kunnen vergelijken. Het totaal aantal verzamelde Groene Voetstappen wordt bekend gemaakt op de landelijke Kinderklimaattop op 26 oktober a.s. Vervolgens worden deze op de komende Klimaattop van de Verenigde Naties aangeboden aan de voorzitter van de top.Iedere school mag daarvoor vier kinderen afvaardigen met een goed idee voor het besparen van CO2. De school zelf bepaalt de criteria op basis waarvan de kinderen naar de Kinderklimaattop gaan. Bijvoorbeeld leerlingen uit groep 7 of 8 die de meeste Groene Voetstappen verzameld hebben, zelf een actie hebben opgezet of de beste tip hebben om het klimaat te verbeteren.

Europese Mobiliteitsweek
Niet alleen in Nederland geven kinderen het goede voorbeeld, in heel Europa doen kinderen mee. De Groene Voetstappenactie is onderdeel van de Europese Mobiliteitsweek. Het thema is dit jaar “Smart Mobility. Strong economy”.