Het stookseizoen is weer begonnen! De voorbereidingen voor Warme Truiendag 2012 zijn op diverse plaatsen in het land weer in volle gang. In Zuid-Holland worden op dit moment de voorbereidingen getroffen voor een grote actie voor alle basisscholen. En wat gaat uw gemeente of provincie doen op deze nationale energiebesparingsactie 10 februari a.s.?

Welke nieuwe energiebesparingsdoelstellingen spreekt u af? Beschrijf uw actie op www.warmetruiendag.nl of laat het weten via Twitter @warmetruiendag.

Al jaren zet Nederland rond 16 februari de verwarming een of twee graden lager en trekt een warme trui aan ter gelegenheid van de verjaardag van het Kyoto-protocol: Warme Truiendag. Met de verwarming een graad lager, bespaart u maar liefst 7% energie per graad en per graad dus ook 7% CO2 uitstoot! Wereldwijd is er met de bestaande kennis en techniek maar liefst 70% te besparen op energie. De Warme Truiendag is uitgegroeid tot de dag waarop iedereen aan elkaar laat zien wat hij of zij zelf doet om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Dit jaar schaalt de Warme Truiendag op, om ook design- en mode studenten te bereiken. Ze worden uitgedaagd en geïnspireerd om een draagbaar duurzaam ontwerp te maken waarmee je jezelf lekker warm houdt. Hiermee maken we de brug naar duurzame productie van design en mode: twee vliegen in een klap! Mode wordt vaak met grote milieuschade geproduceerd. En ontwerpers kunnen een sleutelrol vervullen in de transitie naar een groene economie.