Gedeputeerde Jaap Bond (Duurzame Energie) van de provincie Noord-Holland lanceert op woensdag 4 juni in de Stopera in Amsterdam de Zonatlas Noord-Holland als afsluiting van het evenement ‘Here comes the Sun’. De Zonatlas is een door de provincie beschikbaar gestelde online tool, waarmee inwoners en bedrijven in één oogopslag kunnen zien of hun dak geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen.

De Zonatlas is na de lancering te raadplegen op www.zonatlas.nl/noord-holland.

Waarom een Zonatlas?
Zonne-energie blijkt aanstekelijk. Onderzoek toont aan dat mensen vaker zonnepanelen installeren wanneer ze wonen in een postcodegebied waar al veel zonnepanelen op daken liggen. Zonnepanelen zorgen voor bewustwording en enthousiasme over het opwekken en besparen van energie. Investeren in zonne-energie leidt in veel gevallen ook tot andere duurzame woningmaatregelen, zoals isolatie en zuinigere apparaten. De Zonatlas geeft inwoners en bedrijven een objectief hulpmiddel om de mogelijkheden voor zonne-energie op hun dak te verkennen. Met de Zonatlas Noord-Holland krijgen inwoners en bedrijven snel en zeer betrouwbaar een beeld  van de kosten en terugverdientijden van zonnepanelen op hun pand(en). De berekening en de uitgebreide vraag & antwoord op de website geven inzicht in de uitgangspunten, de gebruikte variabelen en mogelijke financieringsmogelijkheden.

Here comes the SUN 2014
Het evenement ‘Here comes the SUN 2014’ (www.herecomesthesun.nu) brengt zakelijke en semi-zakelijke gebruikers van zonne-energie samen in de Stopera in Amsterdam. Daar kunnen zij in contact komen met aanbieders van zonne-energie. Het evenement is gratis toegankelijk voor vertegenwoordigers van lokale overheden, sportclubs, VVE's, basisscholen en eigenaren van kantoor- en bedrijfspanden en winkels. Sprekers zijn onder andere Rob van Hattum (inhoudelijk directeur van science center NEMO) over de toekomst van zonne-energie, Wim Sinke van ECN over nieuwe technologieën en René Vonk van de gemeente Amsterdam met een presentatie over de business case achter de zonnepanelen op het dak van de Stopera. Gedeputeerde Bond sluit de middag af met de lancering van de Zonatlas op het dak van de Stopera.