Verduurzaming in de gebouwde omgeving heeft veel kansen door energiedienstenbedrijven. Eigenaren en bewoners kunnen volledig ontzorgd worden terwijl energiedoelstellingen sneller gerealiseerd kunnen worden. Voor veel woningeigenaren blijken energiedoelstelling toch nog vaak een ver-van-mijn-bed-show, omdat de rekensom stevig is.

Velen zien door de bomen het bos niet meer. Wat zijn de goede oplossingen en wanneer is het verstandig om te investeren? En wie is de betrouwbare organisatie of persoon die me daarbij kan helpen?

Onderzoek

Dat is de aanleiding geweest tot een onderzoek van het Gelders Energieakkoord. Onze adviseur Eppie Fokkema heeft deze verkenning uitgevoerd. Ook Thijs de la Court en Petra Lettink hebben een belangrijke bijdrage geleverd. In het rapport worden voorbeelden getoond en geanalyseerd. Er wordt tevens aangegeven dat er nog een stevige stap nodig is om de markt voor woningeigenaren op gang te brengen.

Rapport

Gemeenten en energiecoöperaties kunnen daarmee helpen. Er wordt ook gezocht naar gemeenten die werk willen maken van een goed aanbod aan particuliere woningeigenaren. Het rapport op weg naar een Energiediensten organisatie (ESCO) is nu gepubliceerd. Als we deze weg inslaan kunnen we de markt van verduurzaming een duw geven. Meer weten? Lees dan hier het rapport van het Geldersenergieakkoord of neem contact op met Eppie Fokkema. Hij vertelt hier graag meer over.