De rol van decentrale overheden binnen de Nederlandse Klimaatcoalitie is een bijzondere. Bij hen gaat het niet alleen om een klimaatneutrale organisatie, maar ook om de klimaatneutraliteit van hun verzorgingsgebied. Klimaatverbond Nederland werkt aan de voorbereidingen van ondersteunende activiteiten, onder andere op het gebied van duurzaamheidsverslagen, leiderschap en het mogelijk maken van ‘game-changers’ in de transitie naar een circulaire economie. Noteer 22 juni daarom alvast in uw agenda, want op deze dag organiseert de Nederlandse Klimaatcoalitie een event.

Sinds de start van de Nederlandse Klimaatcoalitie hebben meer dan 180 organisaties zich aangemeld om te werken aan een klimaatneutrale samenleving. De Nederlandse Klimaatcoalitie wil doorgroeien. En niet alleen met het aantal deelnemers, maar ook door leden te helpen klimaatneutraal te worden. Hoe we dat doen, hoort u onder andere op het event van de Nederlandse Klimaatcoalitie op maandag 22 juni, dat voor alle aangesloten en geïnteresseerde organisaties wordt georganiseerd. Het wordt een inspirerende middag met inhoudelijke verdieping en volop ontmoetingsmogelijkheden om van elkaar te leren of samen aan de slag te gaan.

Website: barometer, online community
In juni zal ook het online platform van de Klimaatcoalitie live zijn. Op www.klimaatcoalitie.nl kunt u dan initiatieven, oplossingen en vragen met elkaar delen. Ook zullen nieuwsbrieven via dit platform naar u worden toegezonden. De Nederlandse Klimaatcoalitie maakt graag zichtbaar wat we doen. Daartoe wordt door Ecofys een KlimaatBarometer ontwikkeld die op de site wordt geplaatst. Deze toont de huidige CO2-uitstoot van de organisaties die deelnemen aan de Nederlandse Klimaatcoalitie én de impact van de reductieplannen hierop.

Heeft u nog vragen of suggesties? Stuurt u deze dan naar info@klimaatcoalitie.nl.