Same met Tegengas heeft Willem Hoogeveen een kunstwerk aangelegd in een tulpenveld nabij Rutten. Op het kunstwerk is een persoon te zien die bij een boortoren vandaan naar een zon toe vlucht. Hiermee verbeeldt Hoogeveen de wens van de inwoners van de Noordoostpolder: geen schaliegas, wél energie van zon en wind.

Urgentie van actie tegen schaliegas
Tegengas wil met deze actie de inwoners attent maken op naderend onheil. Als het aan minister Kamp ligt, wordt er in de Noordoostpolder naar schaliegas geboord. Hij wil daartoe voor de zomer de vergunning aan Cuadrilla verlengen. Het boren zou dan in de volgende kabinetsperiode moeten gebeuren. En dat wil Tegengas absoluut voorkomen. Het is veel beter om het geld dat daarvoor nodig is in duurzame energie zoals zon en wind te steken.

Tegengas nodigt inwoners en bedrijven uit voor congres
Dinsdagavond 12 mei organiseert Tegengas een schaliegas congres in ’t Voorhuys te Emmeloord. Iedereen is welkom. Naast veel betrokken bedrijven zijn ook bestuurders van de gemeente Noordoostpolder, buurgemeenten en Provincie Flevoland van de partij. Daarnaast zijn ook Tweede Kamerleden uitgenodigd. Tegengas verwacht veel belangstelling van eigen inwoners. De aanvang is om 19:00 uur en de toegang is vrij. Er geldt: vol is vol.

Klik hier voor de uitnodiging van het schaliegas congres.