De meningen zijn soms verdeeld tijdens de eerste Klimaatwarming-up van Klimaatverbond Nederland: wie is verantwoordelijk voor de keuze bij een aardgasvrije wijk? De bewoners van de wijk of de raad? Deze en vele andere vragen werden beantwoord tijdens de eerste cursus Klimaatwarming-up, die Klimaatverbond Nederland onlangs in samenwerking met de gemeente Amersfoort organiseerde.

ntAardgasvrije wijken en klimaatadaptatie

Tijdens de Klimaatwarming-ups werd er aandacht besteed aan twee belangrijke thema's die momenteel actueel zijn als het gaat om de aanpak van klimaatverandering. In de ochtend nam Marjo Kroese de deelnemers mee in het thema aardgasvrije wijken. Nederland staat voor de enorme uitdaging om maar liefst 7 miljoen huizen van het gas los te krijgen. Na een heerlijke lunch besteedde Madeleen Helmer aandacht aan het thema klimaatadaptatie. Klimaatverandering is immers ook een feit en hoe gaan wij ons (gedrag) en onze gemeente hieraan aanpassen. Welke maatregelen moeten gemeenten nemen als het gaat om deze thema's en hoe urgent zijn ze?

Op een interactieve wijze namen Marjo Kroese en Madeleen Helmer de deelnemers mee in deze thema's. De Klimaatwarming-up die in Amersfoort werd georganiseerd werd met een ruime 8 gewaardeerd. De volgende Klimaatwarming-ups staan gepland op:

Inschrijven voor deze Klimaatwarming-ups kan via deze link: https://goo.gl/P4v3TK