Op 31 maart organiseert Klimaatverbond Nederland een workshop lokale hitteplannen in Arnhem. Meldt u aan voor meer informatie over de gevolgen en aanpassingen aan klimaatverandering in Nederland.

Op 31 maart vindt in het stadhuis van Arnhem een klimaatadaptatieworkshop plaats over lokale hitteplannen. Deze workshop is in samenwerking met de gemeente Arnhem en de GGD van Gelderland Midden georganiseerd. Meer informatie over deze workshop vindt u hier.

De workshop is de eerste van een serie waarbij Klimaatverbond Nederland klimaatrisico’s en kwetsbaarheden aan de orde stelt die mogelijk minder in beeld zijn bij beleidsmakers, maar die wel een impact hebben op de samenleving.

Uit het onderzoek ‘Voetje voor voetje’ dat Klimaatverbond Nederland vorig jaar uitvoerde onder 85 gemeenten bleek onder andere dat de helft van de leden nog geen klimaatrisicoanalyse had gemaakt. Vooral de kleinere gemeenten hebben beperkte capaciteit om met de aanpak van de risico’s van klimaatverandering aan het werk te gaan. Voor hen heeft Klimaatverbond Nederland de methode ‘Kansrijke aanpakken voor Klimaatadaptatie’ ontwikkeld waarmee een plan van aanpak voor klimaatadaptatie vorm kan krijgen.

Wilt u meer weten over het klimaatadaptatiewerk van Klimaatverbond Nederland of heeft u vragen op dit gebied waarbij wij u misschien kan helpen, neem dan contact op met Madeleen Helmer.