ThuisBaas helpt om woningen energieneutraal te maken. Dit betekent geen fossiele brandstoffen meer van energiebedrijven, maar je huis laten draaien op (eigen) duurzaam opgewekte energie. ThuisBaas helpt hierbij door te zoeken naar de beste manier van duurzaam verwarmen. De beste en meest duurzame producten worden geselecteerd, waardoor het makkelijk wordt om thuis aan de slag te gaan.

ThuisBaas werkt onafhankelijk, zonder winstoogmerk en is een initiatief van stichting Urgenda. Urgenda laat in haar brochure ‘Ons Huis Energieneutraal’ zien dat gemiddelde huizen energieneutraal gemaakt kunnen worden voor maximaal 35.000 euro. Wie meteen wil beginnen, kan nu zelf aan de slag via ThuisBaas.

Infraroodverwarming

Het eerste product dat ThuisBaas uitlicht is infraroodverwarming van ThermIQ. Een heel goed alternatief voor traditionele verwarmingssystemen zoals de CV. Infraroodpanelen verwarmen niet de lucht, maar direct de objecten eronder of ervoor. Je verwarmt hiermee verschillende ruimtes heel efficiënt en aangenaam. Met infraroodverwarming hoef je geen aardgas meer te gebruiken voor het verwarmen van je huis, waardoor het verwarmen helemaal duurzaam is als je groene stroom afneemt. Heb je zonnepanelen op het dak? Of ben je mede-eigenaar van een windmolen? Nog beter. Dan kun je letterlijk zelf het zonnetje in huis halen door je woning met infraroodpanelen te verwarmen. Je doet het dan echt helemaal zelf.

Infraroodverwarming is ook goed in te zetten als je je energieverbruik wilt verminderen. Zo kun je energie besparen door in een open ruimte microklimaten te creëren, waardoor je niet langer ‘loze’ ruimte onnodig hoeft te verwarmen. Ook bereik je de gevoelstemperatuur met infraroodverwarming eerder dan bij traditionele verwarming, waardoor de ruimte niet zo warm hoeft te worden als voorheen. Dat scheelt energie én kosten. Verwarm je huis zonder gas en maak een stap richting energieneutraal wonen. Iets om trots op te zijn!

Klik hier voor meer informatie over de winteractie die ThuisBaas momenteel heeft op het gebied van ThermIQ infraroodpanelen.