Op donderdag 7 december gaat voor de tweede keer de Overstap10daagse van start. Via de website www.overstap10daagse.nl wordt het voor ieder huishouden heel eenvoudig gemaakt om bij te dragen aan de reductie van de CO2-uitstoot.

Duurzaam energie opwekken kan, bewijzen de 9 voorlopers uit de energie-ranking van WISE, Consumentenbond, Greenpeace en Natuur&Milieu. En in de Eerlijke Bankwijzer van Amnesty International, FNV, Milieudefensie, Oxfam Novib, PAX en World Animal Protection wordt duidelijk dat duurzaam bankieren ook niet onmogelijk is.

ntOverstappen

Er kan dus overgestapt worden naar duurzame alternatieven. Tijdens de Overstap10daagse ligt de focus dan ook op de grote groene klappers, zoals de overstap naar een groene energieleverancier en/of naar een duurzame bank. We maken er een feestje van door ook nog vele groene prijzen te verloten.

ntRecente rankings

Naar welke duurzame banken en energieleveranciers mensen kunnen overstappen, kan men zelf opmaken uit de meest recente rankings. Hieronder een overzicht:

ntStap over

Hoe meer mensen er meedoen, hoe groter de impact. De overstap10daagse is een actie van Wise samen met ASN bank, de Vegetariersbond en Sungevity. Ga voor meer info naar de speciale actiewebsitevan de Overstap10daagse.