Op 17 februari heeft de Tweede Kamer besloten om op 3 maart verder te gaan met de behandeling van het wetsvoorstel om het energielabel op te nemen in het woningwaarderingsstelsel (WWS).

De wetswijziging moet ervoor zorgen dat energiezuinige woningen in het woningwaarderingsstelsel meer punten krijgen en onzuinige woningen minder punten. Dat stimuleert verhuurders om in energiebesparing te investeren.

Lagere woonlasten
Met het wetsvoorstel worden de woonlasten voor huurders lager, en wordt ook het milieu geholpen. Wie in een energiezuinige woning woont heeft minder stookkosten, en daardoor lagere woonlasten. Wie een energieslurpende woning huurt, en daarom hoge stookkosten heeft, komt voor huurverlaging in aanmerking.

Debat over wetswijziging
Eerder deze week begon de Tweede Kamer aan een debat over de wetswijziging. Hoewel er verschillende politieke partijen aanmerkingen hadden op het wetsvoorstel, lijkt er wel voldoende steun voor het invoeren ervan.

Woonbond wil spoedige behandeling
De Woonbond heeft bij de Kamerleden aangedrongen op spoedige behandeling van de wetswijziging, zodat deze nog op 1 juli 2011 in kan gaan. We hopen dat er snel duidelijkheid komt, zodat verhuurders over kunnen gaan tot het verbeteren van woningen en huurders niet langer in de kou staan.