Met The Climate Miles vraagt Urgenda aandacht voor de actie die nodig is om gevaarlijke klimaatverandering tegen te gaan en de aarde leefbaar te houden voor volgende generaties. Van 1 tot en met 29 november loopt Urgenda-directeur Marjan Minnesma 512 kilometer van Utrecht naar Parijs, waar de Klimaattop plaatsvindt. Elke dag wandelt er een speciale gast met haar mee en wordt er een nieuwe Milestone achtergelaten met een boodschap.

Iedereen kan meelopen met The Climate Miles: voor een dag, een aantal dagen of de hele maand. Iedere dag bezoeken we inspirerende initiatieven, ontmoeten we interessante mensen en lopen we zo’n 20 kilometer. De route loopt langs verschillende treinstations, zodat aanhaken gemakkelijk is. Met The Climate Miles laten we samen zien dat het nu tijd is om in actie te komen!

“Op onze route laten wij zien hoe we nu naar een duurzame samenleving kunnen omschakelen. Vele individuen en organisaties wachten niet op anderen, zoals politici, maar nemen zelf het initiatief voor een wereld zonder fossiele energie. Je ziet deze beweging in verschillende landen groeien en met de Milestones maken we dit zichtbaar in Nederland, België en Frankrijk”, aldus Urgenda-directeur Marjan Minnesma.

We zijn de eerste generatie die de gevolgen van klimaatverandering ondervindt. We zijn de laatste generatie die er iets aan kan doen.

Meer informatie over de route en de mogelijkheid om mee te lopen, is te vinden op de website van The Climate Miles.