Het idee van Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager en bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2 uitstoot, thuis of je werk. En organiseer een lokale Warme Truiendagactie om het belang van energiebesparing voor het voetlicht te brengen.

Neem als gemeente het voortouw om op Warme Truiendag te laten zien wat er lokaal gebeurt om energie te besparen. Bij onderwijsinstellingen, zorginstellingen, bedrijven en binnen de gemeentelijke organisatie. Het is belangrijk om te laten zien hoeveel mensen al werk maken van energiebesparing: zo weet je dat je het niet alleen doet! Inspireer anderen door te laten zien hoe bedrijven, instellingen en individuen energie besparing aanpakken en zet ze in het zonnetje.

Meld je gemeente nu aan op Greenchoice Warme Truiendag en Doe mee! Maak samen werk van energiebesparing in uw gemeente en zet de resultaten of nieuwe doelstellingen in het zonnetje op 8 februari a.s. Ideeën voor invulling van een lokale actie vindt u op de Warme Truiendag website bij acties. Deel uw actie met de kaarten en posters die te vinden zijn in de toolbox. Dé Warme Truiendag Gemeente 2013 krijgt natuurlijk extra aandacht op de site van Warme Truiendag en hier op de site van Klimaatverbond, en via onze accounts op Twitter!