Op zoek naar een inhoudelijke invulling voor je bijeenkomst in het najaar? Op het gebied van klimaat en energie biedt Klimaatverbond Nederland diverse trainingen en games aan. Neem een kijkje in het aanbod van Klimaatacademie of neem contact op, dan bekijken we samen wat het best past bij de situatie in uw werkgebied.


Deze warme weken onderstrepen het belang van beleid rondom hitte. Denk aan hitte-eilanden, verstening, kwetsbare groepen, energievretende airco's, etc. Overheden, belangengroepen en burgers kunnen samen werken aan oplossingen. Margot Ribberink en Madeleen Helmer geven graag inhoud aan uw bijeenkomst rondom klimaatadaptatie.


Gaat u nu of na de zomer van start met transitievisie warmte? Speel eerst het spel 'Route naar aardgasvrije wijken', zodat je een beeld krijgt van de acties en actoren in deze opgave. - Deelnemer: "Dit spel geeft veel inzicht!"


Je gaat aan de slag met windenergie, zonneparken of een wijk van de toekomst. Staan alle neuzen al dezelfde kant op, of willen alle partijen iets anders? Ontdek het zo snel mogelijk tijdens de Klimaat Escape Game.


Jouw gemeente wil graag het goede voorbeeld geven en duurzaam werken past in de opgestelde klimaatdoelstellingen. Aan jou de schone taak om al je collega’s mee te krijgen in de verduurzaming van de gemeente. Weet jij hoe je je collega’s mee krijgt of heb je geen idee waar je moet beginnen. Kom naar de training van Nienke Trap en maak samen met collegagemeenten een actieplan waar je direct mee kan beginnen.


Aan de gang met warmteplannen, windvisies, wijkplannen en regionale energie strategieën (RES) betekent samen aan de gang met bewoners. Voor een breed draagvlak moeten bewoners namelijk al in een vroeg stadium betrokken worden in plannen. De cruciale vraag is: Hoe doe je dat? Ontdek het in de werkplaats, met Marianne Zuur, Kirsten Notten en Ariane Lelieveld.


Meer informatie op www.klimaatacademie.nl, stuur een mailtje aan Matty van Leijenhorst via klimaatacademie@klimaatverbond.nl of bel naar 088-0238900.