Klimaatverbond Nederland heeft samen met de organisatie MasterPeace de handen ineen geslagen om jongeren in de leeftijd van 15 tot en met 17 jaar bewust te maken van het klimaat. En: de jongeren worden opgeroepen om in actie te komen.

Coronavirus zorgt voor uitstel Youth Climate Conference

Om met deze groep jongeren het gesprek aan te gaan over het klimaat organiseert Klimaatverbond Nederland hiervoor een internationale Youth Climate Conference (YCC). Eigenlijk zou de YYC al in het najaar van 2020 hebben plaatsgevonden in gemeente Heerlen. De strenge maatregelen in de strijd tegen corona lieten het echter niet toe om op de toen geplande dag, 9 oktober, samen te komen. Jammer. Met name voor de scholen uit Heerlen, Breda, Maastricht, Aken en Mechelen die voor de YYC waren uitgenodigd.

 

Toch aan de slag met Walls of Connection

Desondanks ging MasterPeace binnen de kaders van de RIVM-maatregelen aan de slag met de leerlingen van deze scholen. Samen met hen creëerden zij een Walls of Connection. Voor deze wall maakten de leerlingen een kunstwerk met daarop een boodschap over het klimaat die ze graag willen meegeven aan anderen. Elke school maakte vervolgens zijn eigen kunstwerk en alle kunstwerken tezamen vormen de Walls of Connections. Het resultaat van deze kunstwerken zal in een later stadium (online) worden aangeboden aan Frans Timmermans. Zie de foto's hieronder voor een indruk van de gemaakte kunstwerken.

Nieuwe editie Climate Youth Conference

Een nieuwe datum voor de Youth Climate Conference is nog niet bekend. De bedoeling is om later in het voorjaar van 2021 een nieuwe conferentie te organiseren. De doorgang valt volledig samen met de ontwikkelingen en maatregelen rondom het coronavirus. Wordt dus nog vervolgd.

Video-impressie Walls of Connection