Begin januari is de magische grens van 100.000 deelnemers overschreden die op 7 februari 2014 deelnemen aan de Greenchoice Warme Truiendag. Hiermee ligt het aantal deelnemers maar liefst zes keer hoger dan vorig jaar rond deze tijd. Inmiddels staat de teller op meer dan 115.000 deelnemers, waaronder de provincie Groningen en de gemeenten Assen, Pijnacker-Nootdorp, Haarlem, Zwijndrecht, Dongen, Bloemendaal, Bernheze, Zeewolde, De Bilt en Nunspeet. Energiebesparing is dus duidelijk hot in 2014!

Het idee van de Greenchoice Warme Truiendag is simpel: trek een warme trui aan, zet de verwarming lager, bespaar 7% energie per graad en dus 7% CO2-uitstoot. Daarnaast kunt u de actie aankleden met leuke en energiezuinige acties om het belang van energiebesparing bij zoveel mogelijk collega's en burgers onder de aandacht te brengen. De warme trui staat symbool voor alle simpele dingen die mensen zelf kunnen doen voor een schonere wereld. De campagne, die 10 oktober van start is gegaan, werkt toe naar vrijdag 7 februari 2014: de Greenchoice Warme Truiendag.

Het Klimaatverbond nam in 2007 het initiatief tot Warme Truiendag, omdat energiebesparing de beste manier is om een bijdrage te leveren aan een beter klimaat. Het doel van de campagne is op een aansprekende manier aanzetten tot actie voor een schonere wereld waarin mensen bewust zijn van hun energieverbruik en hun verspilling verminderen. Dat is goed voor milieu én portemonnee. Tijdens de Warme Truiendag, die sinds 2012 de Greenchoice Warme Truiendag heet, laat Nederland massaal aan elkaar zien dat ook kleine stapjes er toe doen om structureel energie te besparen en zo de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

Voor tips en suggesties voor uw gemeente kunt u terecht op de website van Warme Truiendag. Tevens kunt u zich hier ook aanmelden om met uw gemeente deel te nemen aan Warme Truiendag.