Op woensdag 3 april 2013 zijn de winnaars bekendgemaakt van het HIER Klimaatstraatfeest 2013. De vijfde editie van het HIER Klimaatstraatfeest werd gewonnen door De Reigerskamp uit Maarssen. Door de winst mag De Reigerskamp, dat ook vorig jaar de competitie winnend wist af te sluiten, zich op 25 mei opmaken voor het Superstraatfeest met een optreden van Wolter Kroes.

De gemeente Stichtse Vecht kwam als Beste Gemeente uit de bus, terwijl Stichting Woonbelang Veghel won in de categorie Beste Woningcorporatie. Het HIER Klimaatstraatfeest is de grootste energiebesparingswedstrijd van Nederland en voor veel straten een mooi instrument om meer buren geïnteresseerd te krijgen in energiebesparing. De vijfde editie van het HIER Klimaatstraatfeest kende een ander verloop dan voorgaande jaren. Al vroeg in de competitie moesten de 1600 deelnemende straten zich bewijzen. Op 16 januari vond een eerste afvalronde plaats, waarna alleen de beste 150 straten door mochten. Na de tweede afvalronde op 1 maart maakten slechts vijftig straten zich op voor de eindstrijd.

Het Klimaatstraatfeest is een initiatief van de 'HIER Klimaatcampagne', de campagne van meer dan dertig maatschappelijke organisaties die werken aan de oplossing van het klimaatprobleem. Voor het Klimaatstraatfeest werkt HIER samen met verschillende gemeenten, woningcorporaties en andere partners zoals Aedes, Agentschap NL, Duurzame Buren, de Fietsersbond, het Klimaatverbond, Milieu Centraal, Stichting Band op Spanning en de Woonbond. Sponsoren zijn Essent, maatschappelijk partner van de HIER Klimaatcampagne, en Ellen Tochtwering. Bosch, de Energie Bespaarshop en Zonline zijn prijzenpartner.

De volledige eindstand en een overzicht van alle prijswinnaars is te vinden op http://www.klimaatstraatfeest.nl/scorebord-ksf5.