Fans van het NTR-jeugdprogramma Zapp Your Planet (ZYP) breiden in het kader van Warmetruiendag (5 februari) een trui voor koning Willem-Alexander. Onlangs nam de koning deze trui in ontvangst in Paleis Huis ten Bosch, uit handen van ZYP-presentator Manon Hoijtink. Voor het programma maakte hij ook tijd om de makers, Jona en Julia, te bedanken in een Zoom-gesprek. 

Iedereen in actie

Jona en Julia - Zapp Your Planet - Warmetruiendag Koning Willem Alexander

Zapp Your Planet zet zich in voor het behoud van onze planeet, en stimuleert kinderen om in actie te komen hier hun steentje aan bij te dragen. Als heel Nederland op 1 dag de verwarming 1 graad lager zet, besparen we 6,3 miljoen kilo CO2! Basisschoolleerlingen Jona en Julia hopen met hun actie niet alleen de koning, maar ook andere mensen te motiveren energie te besparen.

Het breien van de trui was een behoorlijke onderneming in deze lockdownperiode. Gelukkig kregen Jona en Julia hulp van vrienden, moeders, oma’s en mensen uit de buurt. Iedereen breide mee met restjes wol die ze nog in huis hadden. Duurzamer kan haast niet! Samen breiden ze een grote trui voor de koning, om er zeker van te zijn dat hij past.

Over Zapp Your Planet

Zapp Your Planet is een samenwerking tussen NTR, EO en NPO Zapp. De NTR maakt het wekelijkse programma Zapp Your Planet, waarin de presentatoren door heel Nederland trekken om kinderen te laten ervaren hoe mooi de natuur is, te vertellen over nieuwe duurzame uitvindingen, te informeren over de planeet en haar bewoners en om ze te activeren zelf een steentje bij te dragen aan een gezonde planeet. De EO zet Zapp Your Planet ieder jaar op de kaart via grote landelijke actiedagen en campagnes. Zapp Your Planet zie je elke zondag om 17:25 uur op NPO Zapp. Kijk op www.zappyourplanet.nl.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)