De afgelopen 4 jaar heeft Klimaatverbond Nederland de Duitse Zonatlas vertaald naar de Nederlandse situatie en uitgerold over de Nederlandse gemeenten en deze ondersteund in het gebruik van de lokale Zonatlassen. Samen met de leden hebben Klimaatverbond Nederland en tetraeder.solar het instrument steeds doorontwikkeld. Nu het gebruik van Zonatlas gemeengoed is geworden en haar bestaansrecht heeft bewezen gaat Zonatlas NL B.V. verder met Zonatlas en zal Klimaatverbond Nederland haar aandacht richten op andere activiteiten die de energietransitie versnellen.

Zonatlas wil de komende jaren doorgroeien van een succesvolle website naar een onafhankelijk platform waar consumenten terecht kunnen voor meer dan alleen inzicht in de zonne-energie potentie van hun dak. Ook zal Zonatlas het platform worden waar ze terecht kunnen met al hun vragen over het opwekken en gebruiken van zonne-energie en overige duurzame energiebronnen. Dit willen we bereiken door de consument mogelijkheden te bieden hun eigen duurzame energie informatie eenvoudig vast te leggen in een persoonlijk dossier; ons doel is inzicht en informatie te leveren die op maat gesneden is.

Door onze onafhankelijke positie in de markt dragen we actief bij aan het overbruggen van het gat tussen alle nieuwe, complexe en technologische innovaties en de vragen die vanuit de consument daarbij komen. Zonatlas beantwoordt de praktische vraag van de consument om een duurzame oplossing te vinden, die past bij zijn situatie, en dus op maat gemaakt is. De markt is er tot nu toe niet in geslaagd dit gat effectief te overbruggen. Dit heeft een vertragend effect op de energie transitie; in onze ogen onwenselijk en onnodig.

De afgelopen jaren is Zonatlas de partner geworden van vele gemeenten. Deze gemeenten hebben Zonatlas ingezet om haar burgers te informeren over specifieke verduurzamingsmogelijkheden. De komende jaren wil Zonatlas deze relatie verder versterken door ontwikkelingen te realiseren die aansluiten bij de behoeften van gemeenten, haar consumenten en lokale energie initiatieven.

De oprichting van Zonatlas NL B.V. per 15 december 2015 is het resultaat van de samenwerking tussen EnShared en KENA BM UG. Samen hebben zij de Zonatlas activiteiten overgenomen van de oorspronkelijke initiatiefnemer, tetraeder.solar GmbH.

- Breng de Zonatlas van uw gemeente nog een ons de aandacht -