Over ontgroeistrategieën (degrowth), energiebesparing en hoe de psychologie helpt bij acceptatie

14 maart 2024

In dit webinar belichtten twee sprekers vanuit verschillende, aanvullende kanten het onderwerp ‘ontgroeien’, ook wel degrowth genoemd.

Het webinar gemist? Start de video hieronder om hem terug te kijken.  

Of lees hier de samenvatting van het webinar.

Over de sprekers

Rob van der Rijt

Rob van der Rijt is oprichter van het Klimaatplein, een online inspiratieplatform voor bedrijven en instellingen die fossiele energie en daarmee CO2-uitstoot willen besparen. Daarnaast doet hij onderzoek bij de Breda University of Applied Sciences en publiceerde hij over een ontgroei- en postgroei samenleving.

Chantal van der Leest

Chantal van der Leest is gedragspsycholoog, communicatiespecialist en spreker, en geeft organisaties en overheden advies bij grootschalige gedragsverandering. Ze schreef boeken over denkfouten en perfectionisme, en publiceert wekelijks een column over gedrag in het Algemeen Dagblad.

Aanleiding voor dit webinar is Shirtjesdag

Shirtjesdag is onze zomerse tegenhanger van Warmetruiendag, die al 18 jaar bestaat. Beide campagnes zijn gericht op energiebesparing en het verminderen van onze energieconsumptie. Een van de kerngedachten achter de campagnes is economische ontgroei – we kunnen simpelweg met veel minder!

Kijk hier het webinar terug (start de video)