Het loont de moeite: een aanvraag doen voor de European City Facility (EUCF)-subsidie. In de 2e call zijn de aanvragen van tien gemeenten uit Nederland gehonoreerd.  Maar liefst acht lidgemeenten van Klimaatverbond Nederland (gemeente Bunnik, De Bilt, Houten, Utrechtse Heuvelrug, Berkelland, Bronckhorst, Wageningen en Leeuwarden) deden een succesvolle aanvraag.

Wat is de EUCF?

Gemeenten en lokale overheden spelen een sleutelrol in een duurzame Europese energietransitie. Hoewel het potentieel enorm is, zijn er fundamentele obstakels. In veel gevallen ontbreekt het aan geloofwaardige, robuuste en voldoende volwassen investeringsconcepten. Dergelijke investeringsconcepten zijn echter een eerste voorwaarde voor toegang tot verschillende financieringsbronnen. Daarom komt de EUCF met een vereenvoudigde subsidieregeling voor gemeenten. Gemeenten die de subsidie krijgen toegekend, kunnen rekenen op € 60.000,- om investeringsconcepten te ontwikkelen die helpen om de energietransitie te versnellen.

3e call 15 oktober van start

Voor gemeenten die ook graag een aanvraag willen doen, is er vanaf 15 oktober weer een nieuwe mogelijkheid. Dan start de zogenoemde "3e call". 

Webinar

Op woensdag 3 november organiseren wij een webinar over de EUCF en de 3e call. Aanmelden voor het webinar kan via deze link.

--

  This project has received funding from the European Union’s Horizon 2020 research and innovation program under Grant Agreement No 864212 - EUCF