Het is van belang dat we als maatschappij onze CO2-voetafdruk verkleinen. Zo ook overheidsorganisaties. De CO2-Prestatieladder, oorspronkelijk ontwikkeld door ProRail, is een gecertificeerd CO2-managementsysteem bedoeld om de CO2-uitstoot van een organisatie in beeld te brengen en gestructureerd omlaag te brengen. Binnen de eigen bedrijfsvoering, maar ook in projecten en in de keten. Tevens kan de Ladder worden ingezet aanbestedingsinstrument. Veel overheden werken al met de CO2-Prestatieladder in aanbestedingen en steeds meer overheden halen een certificaat. Klimaatverbond Nederland heeft zelf ook een certificaat en ziet de CO2-Prestatieladder als goede manier voor haar leden om eenduidig te werken aan structurele CO2-reductie. De Stichting Klimaatvriendelijk Aanbesteden en Ondernemen (SKAO), de eigenaar en beheerder van de Ladder, organiseert op 11 oktober een bijeenkomst in Utrecht, speciaal voor overheden.

Bijeenkomst
Op dinsdagmiddag 11 oktober 2022 organiseert SKAO het event 'CO2-Prestatieladder voor overheden', in TivoliVredenburg, Utrecht. Schrijf de datum in uw agenda en meld u alvast aan. U bent van harte welkom.

Voor wie?
De bijeenkomst is voor álle overheden die geïnteresseerd zijn in de CO2-Prestatieladder als aanbestedingsinstrument en/of als CO2-managementsysteem. Ministeries, provincies, waterschappen én gemeenten. U komt erachter wat de ladder voor instrument is, wat het voor uw organisatie kan betekenen, hoe u intern draagvlak krijgt voor implementatie en wat de relatie is met het MVOI-manifest.  

Programma
Het event duurt van 13.00 - 17.00 uur en bestaat uit een plenair gedeelte, gevolgd door twee sessierondes en een borrel. Bekijk hier de deelsessies.

Aanmelden
Deelname is kosteloos. Wel is het aantal plekken beperkt, dus zorg dat u zich snel aanmeldt.

Aanmelden

Na de zomer vindt u meer info over de sprekers en invulling van plenair op de website.