2015 had een zeer succesvolle Warmetruiendag, het ondertekenen van het Gelders Energieakkoord, de Green Deal Scholen, onze Ledendag, de Kinderklimaattop en nog veel meer geslaagde activiteiten maken duidelijk dat de zorg om ons klimaat wel degelijk leeft in onze samenleving. Omdat klimaatbeleid zich in een cruciale overgangsfase bevindt hebben we snel échte resultaten en schaal nodig. Daarom gaat Klimaatverbond zich in 2016 nog scherper richten op samenhang en samenwerking met en tussen spelers.
Wij als decentrale overheden en leden van Klimaatverbond Nederland moeten ons nog meer beseffen dat de rol van ‘niet-statelijke actoren’ van belang is. Anders gezegd: wij zijn belangrijk en wij kunnen een verschil maken. Daarom ook is het goed dat Klimaatverbond Nederland mede oprichter is van de Nederlandse Klimaatcoalitie. In 2016 zetten we ons werk hierin voort. En daarom was het goed dat de voorzitter, Stephan Brandligt -samen met gemeenten als Breda, Nijmegen, Amsterdam en Goeree Overflakkee, in Parijs aanwezig was. Overigens was hij daar namens u allen en heeft hij onze Klimaatverklaring voor het voetlicht kunnen brengen.
Velen van u hebben meegedaan aan activiteiten als de Warmetruiendag, de Energy Battle, de Groene Voetstappen en participeren in de Zonatlas en het Gelders Energieakkoord. Ook draaien tientallen leden warm om volgend jaar te gaan deelnemen aan de Green Deal Scholen en aan ons Klimaatadaptatie programma. Alle activiteiten kwamen tot stand door een zeer actief en betrokken team van mensen.
Met de voeten in de klei en ons hoofd in een klimaatneutrale toekomst werken wij ook komende jaren graag met u verder aan een klimaatneutrale organisatie in 2030 en een klimaatneutraal Nederland, uiterlijk in 2050. Dit doen wij zonder onze solidariteit met landen die nu al dagelijks geconfronteerd worden met de gevolgen van klimaatverandering, uit het oog te verliezen. Lees hier meer over in het interactieve jaarplan.