Nederlandse gemeenten, provincies en waterschappen spelen een belangrijke rol in de transitie naar een duurzame samenleving. Klimaat, energie, biodiversiteit, stikstof, circulariteit en waterkwaliteit zijn onderwerpen die in elk coalitieakkoord aan de orde komen. Verouderde systemen en structuren moeten plaatsmaken voor duurzame alternatieven. Deze concrete opgaven vragen om flexibiliteit en aanpassingsvermogen én om een duurzaamheidsprofessional die van de duurzaamheidstransitie een succes weet te maken.

Mastership voor jong talent bij overheidsorganisaties 

Samen met Klimaatverbond Nederland biedt Newpublic het Mastership Klimaat en Duurzaamheid dat jong talent met een frisse - en vooral brede en duurzame blik - opleidt tot de managers van de toekomst. Hogeropgeleiden met het lef en de onbevangenheid om nieuwe wegen in te slaan én met voldoende gewicht om zich complexe materie eigen te maken. Met als doel om alle betrokkenen mee te krijgen. Met een kundige en toegewijde trainee van Newpublic zet je als organisatie gegarandeerd grote stappen in de duurzaamheidstransitie.

Met het Mastership Klimaat en Duurzaamheid wordt een zeer interessant programma aangeboden voor onze achterban waarmee jonge professionals de kans krijgen om een diepe duik te nemen in de inhoud en de eigen professionaliteit verder op te bouwen binnen een van de decentrale overheden. Kortom: werken aan capaciteitsopbouw binnen de eigen werkpraktijk en organisatie.

Interesse? Laat het ons weten!

Dit voorjaar start een nieuwe ronde en er is nog plek voor enkele overheden om mee te doen, dus meld jouw organisatie nu aan voor deze mastership. Neem direct contact op met Niek Lebbink van Newpublic via:

Meer weten? Download hier de brochure.