Hittestress, kwetsbare ouderen, extreme neerslag. De gevolgen van klimaatverandering raken meer vakgebieden dan u denkt. In het Drieluik Klimaatadaptatie wordt u daarom door diverse vakmensen bijgepraat over het onderwerp klimaatadaptatie. De start van een mooie samenwerking.

Klimaatverandering heeft gevolgen voor de hele samenleving. Zoveel gevolgen, zoveel mensen die ermee te maken gaan krijgen. Hoe zorg je er als gemeente dan voor dat die diversiteit herkenbaar wordt in de lokale klimaatadaptatie aanpak en dat je niet alleen met ‘water-collega’s’ aan het werk gaat?

In het Klimaatadaptatie drieluik vertellen diverse lokale organisaties en ondernemers wat klimaatverandering voor hun betekent in de dagelijkse praktijk. Weervrouw Margot Ribberink geeft inzicht in de weerfeiten en toekomstbeelden en de wethouder presenteert de lokale adaptatieplannen. Deze workshop zal op gemeentelijk niveau het klimaatgesprek op gang brengen en zo een aanzet geven voor de interdepartementale aanpak van klimaatadaptatie. 

Klik hier voor meer informatie.