Wat zijn ESCo’s, hoe kunnen we hier een M-ESCo’s (maatschappelijke ESCo) van maken en hoe die dragen die dan bij aan een CO2-neutrale gebouwde omgeving? Deze vragen kwamen onlangs aan bod tijdens een webinar over ESCo's.

Klimaatverbond Nederland en ESCo's

Met een 20-tal gemeenten onderzoeken we hoe we maatschappelijke ESCo’s kunnen opzetten. ESCo’s, of te wel energy service companies, ontzorgen financieel en technisch de verduurzaming van gebouwen. Ons streven is dit woonlastenneutraal te doen zodat het voor iedereen haalbaar is om straks, bijvoorbeeld, van het aardgas af te gaan. Nico Janssen legt ons in dit webinar uit wat ESCo’s zijn, hoe we hier M-ESCo’s (maatschappelijke ESCo) van kunnen maken en hoe die bijdragen aan een CO2-neutrale gebouwde omgeving.

Serie webinars over ESCo's

Dit webinar hoort in een serie waarin we verschillende aspecten van energietransitie in de gebouwde omgeving aandacht geven. In november gaan we het hebben over de rol van wijkeconomie en bewonersorganisaties in de energietransitie.

Webinar gemist?

Naar aanleiding van het webinar is er ook een verslag en registratie gemaakt. Het verslag kunt u hier vinden. Klik op de onderstaande video om deze registratie terug te zien. De video biedt de gelegenheid om voor- en achteruit te scrollen.