Ben je benieuwd naar wat Klimaatverbond Nederland, LSA Bewoners, Sterk uit Armoede, SUN Nederland, Buurkracht, TNO en RVO de laatste maanden hebben opgehaald en zou je mee willen werken aan een nieuwe insteek voor de energie en armoede aanpak? Dan nodigen we je uit om deel te nemen aan onze eindbijeenkomst op 18 april in Amersfoort!

In opdracht van de participatietafel Energie van DuurzaamDoor hebben we samen gewerkt aan een onderzoeksproject met als doel gemeenten te kunnen ondersteunen om tot structurele oplossingen voor energie en armoede te komen. Oplossingen waarin de doelgroep, mensen in (energie) armoede, een centrale en bepalende rol heeft. Hiervoor gingen we in gesprek met mensen die zelf te maken hebben met energiearmoede. Zo kregen we inzicht wat dit voor hen betekent. Ook gingen we in gesprek met gemeenten, om zo te achterhalen wat er goed gaat en waar behoefte aan is.

De eerste resultaten van onze inzet geven een beeld van waar vanuit de doelgroep en gemeenten behoefte aan is voordat zulke structurele oplossingen neergezet kunnen worden. Bijvoorbeeld meer inzicht in de problematiek op gemeentelijk niveau, meer inzicht en kennis op energieverbruik op huishoudelijk niveau en laagdrempelige, toegankelijke, vertrouwelijke communicatie tussen bewoners en organisaties. Belangrijkste is de behoefte aan een betere samenwerking tussen de diverse betrokken partijen, gemeenten en de doelgroep, mensen in (energie)armoede. Een samenwerking waarin de doelgroep een sterke, centrale en vooral geborgde positie heeft.

De eindbijeenkomst

De vraag blijft: hoe organiseer je dit met elkaar? Tijdens de eindbijeenkomst gaan we aan de hand van onze bevindingen met jullie in gesprek om antwoord te geven op deze vraag, waarbij ervaringswerkers (mensen in (energie)armoede) een centrale rol aan tafel hebben. Als deelnemer kun je aan de hand van vraagstukken over (energie)armoede in gesprek met deze ervaringswerkers en andere relevante partners. De input van de bijeenkomst zal gebruikt worden om de aanbevelingen richting overheden nog verder aan te scherpen. Meld je dan aan, want samen komen we vooruit!

Voor wie?

Gemeenten, woningcorporaties, sociale partners, rijksoverheid

Algemene informatie

Datum: dinsdag 18 april
Tijd: 13:00 (inloop vanaf 12:30) – 16:00 uur (waarna we eindigen met een borrel)
Locatie:
Seats2Meet Amersfoort
Aanmelden: via onderstaand formulier

Samenwerkingspartners - Klimaatverbond Nederland Breed