SAVE THE DATE! Op donderdag 22 juni, tijdens de aftrap van Shirtjesdag, organiseert Klimaatverbond Nederland in samenwerking met haar leden en partners het koeltewebinar. Tijdens dit webinar gaan we dieper in op het belang van de campagne Shirtjesdag en delen we vanuit verschillende invalshoeken het belang van koelte in de energietransitie. 

Aanleiding webinar: behoefte aan koeling leidt tot stijgende energievraag

Door het veranderend klimaat met als gevolg toenemende (extreme) hitte in Nederland, groeit de energievraag die samenhangt met de koeltebehoefte in rap tempo. Terwijl we moeten koersen op meer energiebesparing, neemt het gebruik van energie door de vraag naar koeling juist steeds meer toe. Dit vraagt om beleid. 

Klimaatverbond Nederland constateert dat koeling momenteel nog niet volwaardig meetelt in het klimaatbeleid. Terwijl onze organisatie stelt dat het aanpakken van het koeltevraagstuk de energietransitie juist kan verrijken. Als we het met z’n allen goed doen, vergroten we de kwaliteit van de leefomgeving van bewoners en houden we de energietransitie betaalbaar. Hoe? Een aanpak waarin de bewoner centraal staat en de domeinen Gebied, Gebouw en Gebruiker worden verbonden. 

Waarom Shirtjesdag?

Waar wij met leden en partners werken aan duurzaam en impactvol lokaal klimaatbeleid, kunnen we met elkaar nú in actie komen om energie te besparen. Klimaatverbond Nederland nodigt heel Nederland uit om samen werk te maken van energiebesparing in de zomer. Om daarvoor aandacht te vragen lanceert de organisator van Warmetruiendag de zomerse variant Shirtjesdag. Deze zomerse versie draait om het verminderen van het energieverbruik in de zomer, het gesprek aan te gaan over werkomstandigheden en kledingnormen en samen op zoek te gaan naar leuke, duurzame manieren om koel te blijven. Tijdens het webinar vertellen we je meer over het belang van deze campagne.

Programma

Tijdens ons webinar benaderen we onze koelte-aanpak vanuit verschillende invalshoeken en gaan we dieper in op het belang van de campagne Shirtjesdag. Het webinar start om 10:00 uur en duurt tot circa 11:30 uur. Het exacte programma van dit webinar wordt momenteel samengesteld. 

Wil je meer weer weten over ons werk op de koeltevraag, lees dan verder op onze website of lees ons online magazine over dit thema.

Aanmelden

Wil je het webinar niet missen? Meld je dan hieronder aan. Een dag voorafgaand aan het webinar zullen we je de link voor deelname toesturen. 

 

Aanmelden voor het koeltewebinar

"*" geeft vereiste velden aan