Op dinsdag 27 juni 2023 organiseren Klimaatbestendige Stad en City Net Zero het symposium 'Hitte in de stad: hete hangijzers'. Tijdens dit symposium word je meegenomen in de verschillende HvA-onderzoeken rondom hitte en werpen een blik op de toekomst waarvoor we samen de ontwikkelagenda gaan opstellen.

Het symposium vindt plaats in de Openbare Bibliotheek Amsterdam en start om 10:00 uur. De inloop is vanaf 09:30 uur.

Neem deel aan verschillende interactieve deelsessies rondom de thema’s gebied, gebouw, gebruiker. Volg bijvoorbeeld een presentatie over koele routes in de openbare ruimte en discussieer over de effectiviteit van type maatregelen. Over de invloed van gebouwkarakteristieken op hitte in de woning en de rol van citizen-science.

Of neem deel aan een thermal-walk en leer door een ‘hitte bril’ te kijken naar de stedelijke inrichting. Het wordt een dag om niet alleen te luisteren, maar ook om te discussiëren, te netwerken én zelf te ervaren.

Programma

09:30 uur:  Inloop
10:00 uur:  Welkom - Jeroen Kluck, lector Water in en om de stad (HvA)
10:20 uur:  Keynote 'Heet maar bewoonbaar?' - Hein Daanen, hoogleraar thermofysiologie (VU)
11:15 uur:   Deelsessies ronde 1

12:15 uur:   Pauze - met lunch

13:15
uur:   Deelsessies ronde 2
14:30 uur:  Deelsessies ronde 3
15:45 uur:   Paneldiscussie - De toekomstige hete hangijzers
16:30 uur:  Borrel

Deelsesssies

Er zijn verschillende deelsessies verdeeld over de thema's: Gebied, Gebouw en Gebruiker. Je kunt deelnemen aan drie deelsessies. Een van die sessies wordt begeleid door Klimaatverbond-collega en projectleider hitteadaptatie Madeleen Helmer Het is niet nodig je vooraf aan te melden voor de deelsessies.

Aanmelden

Aanmelden voor het symposium is wel nodig.
Dit doe je hier via de website van de HvA.