In dit webinar verkennen we de uitdagingen en oplossingen voor het overbruggen van de kloof tussen professionals en jongeren. Want een belangrijke vraag is: hoe betrek je jongeren in jouw werk voor de energietransitie? Onze sprekers, jong en ouder en afkomstig uit diverse vakgebieden, delen hun unieke perspectieven en praktische oplossingen waarmee je een waardevolle samenwerking aangaat.   

 

Wanneer: dinsdag 21 mei

Tijd: 16:00 – 17:00 

Waar: online via Zoom

Meld je aan

 

Wat je kunt verwachten 

In ons aankomende webinar neemt gemeente Groningen je mee in hun ervaringen met het betrekken van jongeren bij de energietransitie. Daarnaast delen twee jonge sprekers hun inzichten en ervaringen met jongerenparticipatie, zowel op regionaal als lokaal niveau. 

Mis deze kans niet om te leren van sprekers die actief bezig zijn met jongerenparticipatie in de energietransitie. Meld je nu aan voor het webinar! 

3 sprekers 

Gemeente Groningen (Jan-Willem Brontsema) – Gemeente Groningen doet er veel aan om jongeren actief te betrekken bij de uitvoering van de energietransitie. Denk aan het betrekken van jongerenorganisaties bij de ‘Routekaart 2035’ en het organiseren van festivals gericht op jongeren. Hoe verloopt deze zoektocht en waar lopen ze tegenaan?  

Laura de Vries – Laura is een zeer betrokken jonge professional die zich op allerlei manieren bezighoudt met een duurzame toekomst. Zo is ze klimaatburgermeester en maakt ze zich in de politiek sterk voor beter klimaatbeleid, in Nederland en Europa. Daarnaast is ze ook directeur van JongRegio, de jongerenorganisatie die de stem van de jongeren vertegenwoordigt in de energietransitie. Vanuit deze rol zal ze tijdens het webinar vertellen over jongerenparticipatie in de regio. 

Elisabeth Brzesowsky – Elisabeth zet zich volop in voor het klimaat. Naast haar studie is ze een van de Future Energy Leaders van de World Energy Council en is ze ambassadeur van Energietalenten. In deze rol inspireert ze in binnen- en buitenland mensen om in actie te komen en mee te werken aan de energietransitie. Tijdens het webinar zal ze vertellen over haar ervaringen met het betrekken van jongeren.  

 

 

 

Meld je aan voor het webinar over hoe je jongeren betrekt bij de energietransitie

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*

 

 

Dit webinar wordt georganiseerd door Klimaatverbond Nederland als onderdeel van onze rol als landelijke coördinator voor het European Climate Pact. 

Climate Pact